tag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post6133428360769211840..comments2023-12-22T12:51:52.312+01:00Comments on Czary Gary: Köttbullar - szwedzkie kuleczki mięsne.Kasiahttp://www.blogger.com/profile/10020086551421876565noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-73807514877083941662017-02-19T17:36:41.251+01:002017-02-19T17:36:41.251+01:00Skorzystałem z przepisu i właśnie się pieką:) nie ...Skorzystałem z przepisu i właśnie się pieką:) nie dałem szczypiorku bo nie chciało mi się lecieć do sklepu. I zamiast pure podam zwykle ziemniaczki Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16889867720936897110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-22688559957459461262011-08-16T10:50:51.926+02:002011-08-16T10:50:51.926+02:00Lingon to bardzo podobna do żurawiny borówka, jedn...Lingon to bardzo podobna do żurawiny borówka, jednakże żurawiną ona nie jest. To dwa różne gatunki. Pozdrawiam.Alexishttps://www.blogger.com/profile/03982164802682765199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-75742025392462432262011-08-16T10:48:03.068+02:002011-08-16T10:48:03.068+02:00Dziękuję za uwagę, chociaż z tego co mi wiadomo, l...Dziękuję za uwagę, chociaż z tego co mi wiadomo, lingon to borówka brusznica - czerwona, wyglądem przypominająca trochę żurawinę...<br />Wydaje mi się, że kottbullar można podać zarówno z dżemem/sosem borówkowym (lingon) jak i żurawinowym (tranbär) oraz oczywiście z jasnym lub ciemnym sosem pieczeniowym. Pozdrawiam serdecznie!Kasiahttps://www.blogger.com/profile/10020086551421876565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-38414086665377277622011-08-16T09:31:48.330+02:002011-08-16T09:31:48.330+02:00nie borowkowy (blabar) a zurawinowy (lingon)
i mo...nie borowkowy (blabar) a zurawinowy (lingon)<br /><br />i mozna je podawac z sosem jasnym-kremowym lub ciemnymAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-80736395714525893472011-02-23T16:38:05.200+01:002011-02-23T16:38:05.200+01:00nie wytrzymałem, pobiegłem do I - wybacz - był to...nie wytrzymałem, pobiegłem do I - wybacz - był to najszybszy sposób ( może domowy skład jest bardziej znany ;)), byłaś inspiracją zakupu.............Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-82688121531619785582011-02-09T13:07:37.120+01:002011-02-09T13:07:37.120+01:00Köttbullar med potatis, det gillar jag! Mer svensk...Köttbullar med potatis, det gillar jag! Mer svensk mat, tack :)Alexishttps://www.blogger.com/profile/03982164802682765199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-84194538942614601612011-02-09T12:57:39.446+01:002011-02-09T12:57:39.446+01:00Asiejko, ja również kiedyś kupiłam te kulki w I. T...Asiejko, ja również kiedyś kupiłam te kulki w I. Też uważam, że były smaczne. Do domowych zawsze mozna dodać czego sie chce i wiadomo co się je ;)<br /><br />Arku, to prawda, podobno w Szwecji robią kotbulary również z mięsa renifera/łosia - tak jak różne kiełbasy czy steki - szczególnie na północy, ale przeważnie kulki z wołowo-wieprzowego ;)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/10020086551421876565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-11202414400635151442011-02-09T11:57:45.778+01:002011-02-09T11:57:45.778+01:00B fajne - i miesko i puree! A slyszalem ze te gale...B fajne - i miesko i puree! A slyszalem ze te galeczki robi sie tez z miesa renifera czy losia... I nawet byly jakies protesty tu w Aglii w tej sprawie. Pzdr. :)arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8318302914390612875.post-91939403452671610992011-02-09T11:44:51.325+01:002011-02-09T11:44:51.325+01:00i właśnie w tym sklepie na literkę I. je jadłam.. ...i właśnie w tym sklepie na literkę I. je jadłam.. raz w życiu. smaczne były. choc myślę sobie, że domowa wersja byłaby smaczniejsza.asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.com