12/22/2014
Ciasteczka migdałowe - marcepanki
›
Ostatnio znalazłam wspaniały przepis na bezglutenowe ciasteczka migdałowe. Bez mąki, cukru i masła. Do ich przygotowania potrzeba tylko dwó...
1 komentarz:
12/11/2014
Pudding kokosowy chia. Z konfiturą z persymony.
›
Wiele razy widziałam już puddingi z nasion chia - szałwii hiszpańskiej, aż wreszcie postanowiłam kupić nasionka i przygotować taki pudding....
1 komentarz:
12/09/2014
Słodki prezent. Pralinki kasztanowe.
›
Uwielbiam prezenty ręcznie robione. Lubię je dostawać i sama przygotowywać drobne upominki. Najczęściej są to jadalne prezenty - nalewki, s...
2 komentarze:
12/05/2014
Makowiec najlepszy!
›
Nie było mnie tu bardzo długo. Ponad rok. Przez ten rok wiele się działo, dużo dobrego, ale też i dużo smutnego. Mam nadzieję, że w nadchod...
2 komentarze:
11/18/2013
Beza makowa z kremem pomarańczowym
›
Lekka jak chmurka, chrupiąca z zewnątrz, miękka w środku beza. Z dodatkiem maku. Na wierzchu aksamitny krem pomarańczowy, nadający charakte...
3 komentarze:
10/10/2013
Mochi
›
Japońskie mochi, czy też koreańskie chapssalddeok, to ciasteczka ryżowe, nadziewane najczęściej pastą z czerwonej fasoli azuki (adzuki) zwa...
10 komentarzy:
8/05/2013
Granola miodowo orzechowa. Najlepsze śniadanie
›
Najlepsze płatki śniadaniowe na świecie. Granola miodowa - słodka, z mnóstwem chrupiących orzechów i nasion. Z miseczką jogurtu lub serka n...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer