
Składniki:
1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie (ok. 80g)
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 makrela
1/2 czerwonej cebuli (drobno posiekanej)
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pomidory zmiksować z jogurtem na gładką masę. Dodać obraną ze skóry, pozbawioną ości, podzieloną na cząstki makrelę. Ponownie zmiksować. Dodać drobno posiekaną cebulę, szczypiorek i odrobinę pieprzu. Dokładnie wymieszać (nie miksować!). Lepiej smakuje gdy smaki nieco się "przegryzą", więc od razu po przygotowaniu lepiej wstawić pastę na ok. godzinę do lodówki.
Smacznego!
6 komentarzy:
mniam :)
zachwycam się ostatnio smakiem suszonych pomidorów!
Super - zebym tylko nie zapomnial to napweno sobie zrobie. :)
mmm
już wiem, że pyszna!
koniecznie do zrobienia!
zachęcam :)
Bardzo mi się podoba. Mam makrelę i myslalam o paście, ale pomidorów nie mam...Moze zdążę kupić nim zjem rybę :)
Prześlij komentarz