7/05/2011

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem.

Twarożek ogrodowy. Delikatny, idealny na lekkie, letnie śniadanie. Kolorowy, orzeźwiający, pyszny!



Składniki:

250g twarogu śmietankowego
200g serka wiejskiego
6-8 rzodkiewek
4 małe ogórki
kilka łodyg szczypioru
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Do miski włożyć twaróg śmietankowy i serek wiejski. Rzodkiewki i ogórki dokładnie umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewki, ogórki i szczypiorek dodać do masy serowej, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Pysznie smakuje z ciemnym pieczywem. Kanapkę można dodatkowo udekorować wiórkami rzodkiewki, ogórka i szczypioru.

Smacznego!

2 komentarze:

Karmel-itka. pisze...

ale sliczne, wiosenne zdjęcie!
i pyszny twarożek. mniam!

asieja pisze...

twarożek ogrodowy.. no tak, idealny na poranek w ogrodzie :-)