
Składniki:
ok. 8 paluszków krabowych (mogą być z zalewy lub zwykłe)
3 jajka
kilka łodyg szczypiorku
kilka gałązek koperku
łyżka majonezu
łyżka jogurtu naturalnego
łyżka musztardy francuskiej
kilka kropel soku z cytryny
ewentualnie sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka umyć, włożyć do garnka z zimną wodą. Zagotować i gotować jeszcze ok. 10 min na średnim ogniu. W czasie kiedy jajka się gotują, posiekać drobno paluszki karbowe, szczypiorek i koperek. Wymieszać w misce z majonezem, jogurtem, musztardą i sokiem z cytryny. Ugotowane jajka ostudzić, obrać, umyć pod zimną wodą i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do mieszanki krabowej, wymieszać i ewentualnie doprawić solą&pieprzem.

Smacznego!
3 komentarze:
super szczególnie z ciemnym pieczywem
zrobiłem dzisiaj tą dziwną pastę, bardziej sałatkę.JEST DDDOBRAA!!
Cieszę się, że smakuje. A dlaczego "dziwną" ? :))
Prześlij komentarz