Pyszna, delikatna pasta z makreli. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Idealna na kromkę chleba lub takie bliny. Na śniadanie, kolację lub jako przystawka na małych kromeczkach.
Składniki:
1 wędzona makrela
200g chudego twarogu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
1 i 1/2 łyżeczki curry
odrobina pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości. Włożyć do blendera z twarogiem, jogurtem i curry. Zmiksować na gładką pastę. Przyprawić pieprzem.
Smacznego!
8 komentarzy:
bardzo fajna ;]
nigdy nie próbowałam curry i makreli w duecie. ciekawa jestem, jak ze sobą współgrają ;]
:) zapewniam że bardzo dobrze!
sprobuje..tylko pozwol, ze nie utre na gladka mase..uwielbiam "mieso" makreli..i chce by byla taka chropowata:)
pozwalam :)) a może w tym przypadku użyć mielonego serka naturalnego, żeby pasta była jednocześnie aksamitna ale z 'chropowatymi' kawałkami makreli :)
Bardzo lubię pastę z makreli, ale z curry brzmi bardzo ciekawie. Akurat mam makrelę, lecę spróbować tego połączenia!:)
i ja należę do rybnych wielbicieli.:-)))
pyszna ta pasta a ja, jako rybna fanatyczka, mogłabym jeść na okrągło tę pastę, tę: http://czarygary.blogspot.com/2011/01/pasta-z-makreli-i-suszonych-pomidorow.html i tę z wędzonego pstrąga!!! pycha!
:))
Prześlij komentarz